Bramo er en del av VELUX Commercial, og det er med stor glede vi nå ønsker deg velkommen til vårt nye felles nettsted. Her har vi samlet vår felles portefølje av dagslysløsninger for offentlige, industrielle og kommersielle bygninger.

Dagslysløsninger designet for butikkområder


Jumbo Food Market med Vario Therm overlyssystem
Jumbo Food Market med overlys

Butikker i murstein og mørtel som konkurrerer med kjøpere på nett for å maksimere kundeopplevelsen. Butikkområder med naturlig dagslys leverer en bedre handleopplevelse for kunder; godt dagslys skaper også et hyggelig miljø for de ansatte. Naturlig lys skaper et behagelig område som er inviterende. Overlysløsninger kan være kostnadseffektive og kan redusere kunstig energiforbruk.

Fordeler med dagslys i butikkområdet

Krav til dagslys varierer avhengig av størrelsen og typen butikkområde. Men fordelene er gjennomgående. Der det ikke er mulig med fasadevinduer, vil lyset strømme gjennom taket eller være kunstig. Forskning viser at dagslys forbedrer humøret og arbeidsmoralen, reduserer tretthet og øker produktiviteten. Høy eksponering for dagslys hjelper også de handlende med å føle seg våkne og engasjerte.

Lister Markt Shopping Mall

Lister Market Shopping Mall 

Atriumtak er populære design for offentlige områder for handel og butikker. Naturlig lys sprer seg og kan penetrere innganger og fasader på utsalgssteder. Overlys kan også tilfredsstille de ansatte. En tilkobling med naturen hjelper med å balansere endringer i oppførsel, forbedring av energinivå og humør.

Dagslysløsninger for hele butikkområder

VELUX Commercial tilbyr et komplett utvalg av dagslysløsninger for alle typer butikkområder. Se på vår casestudie for å lære mer om renovering av overlys for butikk på Metrocentre i Gateshead, Storbritannia. Operatører krevde bevaring av yttermaterialet for å redusere kostnadene og forårsake minimale forstyrrelser for driften på senteret fordi tilgangen til de offentlige områdene forble åpen gjennom hele prosjektet. VELUX overlys ble valgt fordi de ble kunne skreddersys til prosjektet og muligheten til å kunne støtte seg selv.

Installering av VELUX løsninger for glasspaneloverlys på Metrocentre

Installering av VELUX løsninger for glasspaneloverlys på Metrocentre – se casestudie

VELUX Commercials dagslysløsninger sørger for komplett fleksibilitet for dagslys og naturlig ventilasjon, røyk- og varmeventilasjon (SHEV) samt vedlikeholdstilgang. Vårt store utvalg av systemer sørger løsninger for nye bygg og renoveringer for alle typer næringsbygg.

Vi tilbyr vår ekspertise, kunnskap, innovasjon og fortsatt støtte fra produktutvalg og teknisk rådgivning til serviceinstallasjon og ettersalgsstøtte.

For å finne ut mer om hvordan vi kan støtte prosjektet ditt, kan du kontakte oss.

E-bok – Design av dagslysløsninger for kommersielle bygninger

Relaterte artikler

Visning ovenfra av Otto Shuner AG-overlysinstallasjoner

Maksimering av dagslys i industribygg har flere driftsfordeler. Godt dagslys sørger for økt komfort, helse og produktivitet for dine ansatte. Godt dagslysdesign kan også hjelpe deg med å gjøre sikkerhet til en driftsprioritet. Uansett om det handler om et varehus, en fabrikk eller et hovedkontor –VELUX Commercial kan hjelpe deg med å velge den tryggeste løsningen.

The Old Royal Station i Ballater 

Dagslysløsninger for flyplasser og togstasjoner representerer en utfordring for designere. Men det er en utfordring som lønner seg for personer som ofte bruker disse travle områdene. På flyplasser eller togstasjoner blir pendlere ofte frustrert eller overveldet. Men disse følelsene kan påvirkes positivt med godt dagslysdesign.

Bodmin Jail Hotel med vinduspanel og dobbeltpitchet løsning

Det er flere fordeler ved å ta i bruk dagslys for prosjekter på hoteller og konferansesentre. Gjester og besøkende kan oppleve bedre tidsbruk i mer naturlige fellesområder. Personalet får også en økning i glede og produktivitet.

En visning utenfra av office Appel  og UK Hydrographic Office

Dagslys- og ventilasjonsløsninger kan forbedre produktivitet, komfort og velvære for kontoransatte. Dagslys er også energisparende og kostnadseffektivt, noe som reduserer avhengigheten av kunstig belysning. Sjekk ut våe e-bok: Design av dagslysløsninger for næringsbygg for en nærmere titt på påvirkningen fra dagslys på personer i næringsbygg og integrering av dagslys i design av bygg.

Sophie Amalie Gaarden med glasspanelinstallasjon

Integrering av dagslys i design av omsorgsbygg har flere fordeler. Godt dagslys kan hjelpe med pasientrestitusjon og forbinder personer med naturen. Dette er spesielt viktig for pasienter som bruker lang tid på restitusjon fra behandling eller operasjoner. Men det hjelper også ansatte med å bli mer komfortable i krevende roller. I vintermånedene kan personer som lider av (SAD) forbedre humøret ved å maksimere eksponeringen for naturlig lys. Vinduer og overlys kan spille en viktig rolle i positivitet, helse og produktivitet.

Sports Centre Bertrange med Grillodur-dagslyssystem

Dagslysløsninger beriker fritidsopplevelsene for personer når de bruker idrettsanlegg. Naturlig lys i et miljø skapt for velvære hjelper med å holde brukerne komfortable mens de trener. Fellesanlegg blir benyttet på en bedre måte når bygningen har jevnt distribuert belysningsnivåer og rikelig med frisk luft. En tilkobling til naturen har vist seg å forbedre humøret og den totale velværen.

Dagslys og arkitektur

While the science of well-being is relatively nascent, the UK Government’s ‘Foresight’ project sheds a great deal of light on five factors that have a proven effect on well-being¹, leading to the definition of the Five Ways to Well-Being (connect, keep active, take notice, keep learning, give).² The question remains, though, how do we design buildings that can positively affect on these five parameters?

Tre Nordhavn-terminaler med overlys i polykarbonat

Dagslys- og ventilasjonsløsninger hjelper med å skape kvalitetsområder som er tiltrekkende og komfortable å tilbringe tid i. Et utvalg overlysløsninger er tilgjengelige for å maksimere eksponeringen for naturlig lys i offentlige bygg.

Modulære takvinduer gir komfortventilasjon og naturlig lys gjennom klasserom og fellesarealer på Peder Lykke skole. Foto: ITCHY.

Den beste motgift mot «vinterdepresjon» er et avbrekk til et varmere og mer solrikt klima.