Design for dagslys på flyplasser og togstasjoner


The Old Royal Station i Ballater 

The Old Royal Station i Ballater 

Dagslysløsninger for flyplasser og togstasjoner representerer en utfordring for designere. Men det er en utfordring som lønner seg for personer som ofte bruker disse travle områdene. På flyplasser eller togstasjoner blir pendlere ofte frustrert eller overveldet. Men disse følelsene kan påvirkes positivt med godt dagslysdesign.

Medberegning av velvære for personale og reisende kan være transformerende. Ved å implementere dagslysløsninger i design av avgangshaller blir mer lys spredt over fellesområder, noe som forbedrer velvære, ansattes produktivitet og øker bygningens energieffektivitet. Godt dagslys kan også øke tiden personer bruker i bygningen.

Endring i belysningskrav for reiseinfrastruktur;

Pendlere og passasjerer krever komfort og stimulering når de bruker tid på offentlige områder. Og disse behovene har gjort seg til kjenne av entreprenører og myndighetene. Når det gjelder oppussing og nye bygg, kan innovasjon lede designet.

Handelsområder og hotellinnganger reflekterer et skifte i forbrukeres behov i økt grad. Naturlig lys skaper et område som er inviterende og luftig for forbrukerne. Dette har potensielle omsetningsfordeler for bedrifter og forbedrer velvære for personer. Godt dagslys hjelper også med sikkerhet i travle områder hvor CCTV ikke er tilstede.

Reduksjon i kunstig lys i avgangshaller

Godt dagslys reduserer bruken av elektrisitet. Diffuse dagslysløsninger kan også minimere gjenskinn. Dette gjør det mulig for forretninger å drive mer effektivt uten kunstig belysning.

VELUX Commercial leverer bærekraftige og innovative dagslysløsninger for prosjekter på flyplasser og togstasjoner. På Almere Centrum togstasjon i Nederland omfatter et ambisiøst prosjektmål den grønneste togstasjonen i landet. Installasjon av over 1200 solcellepaneler på taket tok i bruk integrerte solceller på et prosjekt som omfattet å bytte ut alle overlys i glass. Denne fullstendige og omfattende renoveringen av taket inkluderer også 126 nye overlyskupler.

Almere togstasjon

Almere togstasjon

Spesifiserte løsninger for dagslys og ventilasjon for offentlige områder med høy trafikk

VELUX Commercial har en rekke tilgjengelige løsninger. Disse inkluderer flate overlys i glass til tak og kuppel, sammenbygde overlys og glasstak. Vi tilbyr fleksibilitet i design og en rekke tilbehør som møter dine behov, inkludert røyk- og varmeventilasjon (SHEV).

Hos oss får du støtte for hele byggeprosjektet. Støtten strekker seg fra produkt valg til teknisk rådgivning, installasjon og ettersalgstjenester. Vi hjelper med å sørger for at byggeprosjektet holder seg til planen. Vår profesjonelle kunnskap og fortsatte støtte gjør VELUX Commercial til din foretrukne partner og dagslys- og ventilasjonsløsninger.

E-bok – Design av dagslysløsninger for kommersielle bygninger

Relaterte artikler

Visning ovenfra av Otto Shuner AG-overlysinstallasjoner

Maksimering av dagslys i industribygg har flere driftsfordeler. Godt dagslys sørger for økt komfort, helse og produktivitet for dine ansatte. Godt dagslysdesign kan også hjelpe deg med å gjøre sikkerhet til en driftsprioritet. Uansett om det handler om et varehus, en fabrikk eller et hovedkontor –VELUX Commercial kan hjelpe deg med å velge den tryggeste løsningen.

Jumbo Food Market med Vario Therm overlyssystem

Butikker i murstein og mørtel som konkurrerer med kjøpere på nett for å maksimere kundeopplevelsen. Butikkområder med naturlig dagslys leverer en bedre handleopplevelse for kunder; godt dagslys skaper også et hyggelig miljø for de ansatte. Naturlig lys skaper et behagelig område som er inviterende. Overlysløsninger kan være kostnadseffektive og kan redusere kunstig energiforbruk.

Bodmin Jail Hotel med vinduspanel og dobbeltpitchet løsning

Det er flere fordeler ved å ta i bruk dagslys for prosjekter på hoteller og konferansesentre. Gjester og besøkende kan oppleve bedre tidsbruk i mer naturlige fellesområder. Personalet får også en økning i glede og produktivitet.

En visning utenfra av office Appel  og UK Hydrographic Office

Dagslys- og ventilasjonsløsninger kan forbedre produktivitet, komfort og velvære for kontoransatte. Dagslys er også energisparende og kostnadseffektivt, noe som reduserer avhengigheten av kunstig belysning. Sjekk ut våe e-bok: Design av dagslysløsninger for næringsbygg for en nærmere titt på påvirkningen fra dagslys på personer i næringsbygg og integrering av dagslys i design av bygg.

Sophie Amalie Gaarden med glasspanelinstallasjon

Integrering av dagslys i design av omsorgsbygg har flere fordeler. Godt dagslys kan hjelpe med pasientrestitusjon og forbinder personer med naturen. Dette er spesielt viktig for pasienter som bruker lang tid på restitusjon fra behandling eller operasjoner. Men det hjelper også ansatte med å bli mer komfortable i krevende roller. I vintermånedene kan personer som lider av (SAD) forbedre humøret ved å maksimere eksponeringen for naturlig lys. Vinduer og overlys kan spille en viktig rolle i positivitet, helse og produktivitet.

Sports Centre Bertrange med Grillodur-dagslyssystem

Dagslysløsninger beriker fritidsopplevelsene for personer når de bruker idrettsanlegg. Naturlig lys i et miljø skapt for velvære hjelper med å holde brukerne komfortable mens de trener. Fellesanlegg blir benyttet på en bedre måte når bygningen har jevnt distribuert belysningsnivåer og rikelig med frisk luft. En tilkobling til naturen har vist seg å forbedre humøret og den totale velværen.

Dagslys og arkitektur

While the science of well-being is relatively nascent, the UK Government’s ‘Foresight’ project sheds a great deal of light on five factors that have a proven effect on well-being¹, leading to the definition of the Five Ways to Well-Being (connect, keep active, take notice, keep learning, give).² The question remains, though, how do we design buildings that can positively affect on these five parameters?

Tre Nordhavn-terminaler med overlys i polykarbonat

Dagslys- og ventilasjonsløsninger hjelper med å skape kvalitetsområder som er tiltrekkende og komfortable å tilbringe tid i. Et utvalg overlysløsninger er tilgjengelige for å maksimere eksponeringen for naturlig lys i offentlige bygg.

Modulære takvinduer gir komfortventilasjon og naturlig lys gjennom klasserom og fellesarealer på Peder Lykke skole. Foto: ITCHY.

Den beste motgift mot «vinterdepresjon» er et avbrekk til et varmere og mer solrikt klima.