Reglementer og standarder

Det er en rekke byggeregler og tekniske standarder som gjelder for integrasjon av dagslys i kommersielle bygninger – noen mer komplekse enn andre.

Innleggene våre nedenfor fremhever noen av de viktigste reglene og standardene som gjelder for å innarbeide dagslys i bygningsdesign, som standarden EN 17037.

Modulære overlys i DSVs hovedkontor, Danmark
Reglementer og standarder

Hva er EN 17037?

Den nye europeiske standarden EN 17037 omhandler dagslys i bygninger. Den ble utgitt på slutten av 2018 og er den første europeiske standarden som utelukkende har fokus på design og tilførsel av dagslys i bygninger.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Bli inspirert og få kunnskap rundt bl.a. dagslys, inneklima og produktnyheter. Du kan alltid melde deg av igjen.

Overlysmoduler med persienner

Den nye europeiske standarden for dagslysdesign omfatter fire forskjellige områder: dagslystilgang i rom, vurdering av utsikt til omgivelsene, tilgang til sollys, reduksjon av blending.

 VELUX overlysmoduler i Glenpark Early Years skole

Den nye europeiske standarden for dagslysdesign i bygninger, EN 17037, er skrevet slik at den kan anvendes på enhver bygning. De designområdene som er omfattet av standarden, og fleksibiliteten for designere til å velge hvilket nivå som ønskes, betyr at de innvendige rommene kan designes slik at de passer til de tiltenkte aktivitetene.

E-bok: Veiledning for dagslys og EN 17037