Full teknisk støtte gjennom hele renoveringsprosjektet


Før- og etterbilder av renovering av overlys med VELUX Modulære overlysmoduler.
Før- og etterbilder av renovering av overlys med VELUX Modulære overlysmoduler.

Det er flere faktorer som påvirker suksessen til renoveringsprosjekter for kommersielle overlys. Det gjelder alt fra valg av riktig dagslysløsning og riktig teknisk rådgivning til installasjonsstøtte og løpende service og vedlikehold. Tidsplanen er ofte stram, og da er det godt å ha med en overlysprodusent som kan tilby støtte, kunnskap og teknisk ekspertise som kan levere et renoveringsprosjekt innenfor en fastsatt tidsramme.

Spesifisere den riktige løsningen for ditt byggeprosjekt

Et tidlig samarbeid med en overlysprodusent kan bidra til å sikre at spesifikasjonene for dagslysløsninger oppfyller målene for et renoveringsprosjekt. Nye overlysøsninger må kanskje tilpasses eksisterende åpninger eller spesifiseres som en del av et helt nytt tak. Det er mulig å få hjelp på stedet med takundersøkelser for å vurdere det eksisterende taket og dets behov. Ved å samarbeide med en dagslysleverandør kan du også få svar på spørsmål knyttet til gjeldende forskrifter og standarder for takvinduer. Med moderne taklysløsninger finnes det et alternativ som passer i nesten alle situasjoner.

På Almere Centrum Railway Station i Nederland omfatter en oppgradering av overlys nå et skreddersydd strukturelt glassystem. Det nye glassystemet skulle gjenspeile utseendet til den eksisterende overlysløsningen, men samtidig oppfylle dagens forskrifts- og ytelseskrav. Oppgraderingen omfatter robust 4 mm glass som kan absorbere høye vindstyrker.

Taket på jernbanestasjonen Almere Centrum. Installatørene arbeider med overlyskupler og glasstak.

Taket på jernbanestasjonen Almere Centrum. Installatørene arbeider med overlyskupler og glasstak.

Teknisk ekspertise: arbeid med eksisterende takåpninger

Et samarbeid med en overlysprodusent kan sikre at løsningene er skreddersydd til den eksisterende takkonstruksjonen og taklysåpningene. Eksisterende åpninger har ikke alltid samme størrelse og form og passer kanskje ikke til standard overlysstørrelser. Takets bæreevne påvirker også den maksimale vekten på nye dagslysløsninger. For å være sikker på at du finner den perfekte løsningen, er det ønskelig å kunne velge fra et bredt spekter av tilgjengelige løsninger. Det kan være nødvendig å "mikse og matche" produkter, for eksempel ved å bruke lettere polykarbonatløsninger for å oppnå visse ytelseskrav og tyngre glassprodukter for å oppnå andre.

E-bok – Bygningsvurderinger ved kommersiell taklysrenovering

Installasjonsstøtte for å oppfylle spesifikke mål for renovering av overlys

Avhengig av hvilken overlysløsning som er spesifisert, kan en overlysprodusent veilede deg gjennom installasjonsprosessen og gjøre deg oppmerksom på hvilke alternativer som er tilgjengelige. Opplæringsmanualer og støtte på stedet fra spesialiserte installatører er også tilgjengelig for å hjelpe deg med å nå prosjektmålene.

Gjennomfallsikring øker sikkerheten ved montering av overlys og for vedlikeholdspersonell som skal opp på taket. Sårfaste overlys som oppfyller alle gjeldende produksjonsstandarder, gir slagfasthet og beskyttelse mot gjennomfall, enten ved hjelp av laminert glass eller integrerte sikkerhetsgitter.

VELUX Commercial installerte alle overlys på Almere Centrum. Solcellepaneler (BIPV = Built in Photo Voltaic Cells) ble også integrert i skrånende glasspaneler som en del av bærekraftsmålet om å gjøre Almere Centrum til den grønneste stasjonen i landet. Dette prosjektet var mangefasettert og ble levert til avtalt tid med forhåndsspesifikasjoner, akutt planlegging og levering av dagslysløsninger til rett tid.

End-to-end-support, inkludert service og vedlikehold

Hos VELUX Commercial forstår vi viktigheten av å støtte deg gjennom et kommersielt prosjekt - fra produktvalg og teknisk rådgivning til installasjon og service.

Løpende support innebærer at du får teknisk ekspertrådgivning fra våre medarbeidere, som står klare til å hjelpe deg med alle spørsmål du måtte ha. Vi tilbyr en rekke tjenester som hjelper deg med å vedlikeholde takvinduet ditt gjennom hele livssyklusen.

En bygningsarbeider og en kollega ser opp på et overlys fra innsiden av en renovert bygning

En bygningsarbeider og en kollega ser opp på et overlys fra innsiden av en renovert bygning.

Om VELUX Commercial

VELUX Commercial tilbyr løsninger som gir full fleksibilitet når det gjelder dagslys, naturlig ventilasjon, røyk- og varmeavtrekksventilasjon (RWA) og vedlikehold. Vår produktplattform omfatter overlyskupler og flattaksvinduer, sammenbygde overlys og glasstaksystemer Vi tilbyr fleksibilitet i produktdesign og en rekke tilbehør.

Vår ekspertkunnskap og dedikerte support gjør VELUX Commercial til din foretrukne partner for dagslys- og ventilasjonsløsninger.

Relaterte artikler

Innvendig før- og etterbilde av en overlysinstallasjon som en del av et oppussingsprosjekt i Sveits

Når man skal velge en ny dagslysløsning som en del av et renoveringsprosjekt, er det viktig å forstå bygningens funksjonalitet. Hvis man er i stand til å fastslå hvilke faktorer som påvirker design, spesifikasjon og installasjon, kan man ta bedre beslutninger.