AOV-overlys beskytter beboere i bygningen i tilfelle brann


Utskifting av AOV-overlys på Messe Karlsruhe med solide aluminiumslokk.
Utskifting av AOV-overlys på Messe Karlsruhe med solide aluminiumslokk.

Røyk- og brannventilasjon (AOV) er en kritisk del av design av kommersielle bygninger. Overlys kan spesifiseres med AOV for å tilby ekstra sikkerhet i tilfelle en ulykke. Hvis det bryter ut brann, jobber AOV-overlys for å fjerne røyk raskt. Dette bidrar til å bevare oksygen og opprettholde sikten for beboere å forlate en bygning.

Hvordan fungerer AOV-ventilasjon?

AOV-overlys åpnes automatisk for å fjerne røyk i tilfelle brann og beskytte en bygningsinfrastruktur mot kollaps når varmen forsvinner.

Hvordan kan røyk- og brannventilasjon integreres i design av kommersielle bygninger?

I tilfelle brann gjør AOV-overlys det mulig å trekke ut røyk og varme gasser fra bygningen ved prinsippet om termisk løft som oppstår når overlys åpnes. Dette skaper et røykfritt lag på et lavere nivå i bygningen og gir synlighet som arbeider for å bevare oksygen og hjelpe beboerne med å forlate en bygning så trygt som mulig.

AOV overlys kan konfigureres til å åpne seg automatisk på mindre enn 60 sekunder for å fjerne giftstoffer, forurensninger, røyk og redusere varmen i tilfelle brann.

AOV overlys er designet og testet i henhold til EN 12101 og både pneumatiske og elektrisk drevne alternativer er tilgjengelige. De er flerbruksløsninger for dagslys som også kan gi komfortventilasjon, samt naturlig lys. I tillegg kan de tilby trygg taktilgang for vedlikeholdspersonell og inkluderer fallsikring.

Er AOV overlyssystemer automatiske?

Elektriske og pneumatiske AOV-overlys åpnes automatisk ved oppdagelse av røyk. Pneumatiske enheter garanterer sikker åpning da de fungerer uavhengig av bygningens strømforsyning. Elektriske enheter kan også garantere sikker åpning da de fungerer sammen med en strømforsyning som har 72-timers batteribackup i tilfelle strømbrudd.

Kan røyk- og brannventilasjon designes i forskjellige former og størrelser?

AOV overlys krever spesifikasjon og er ikke inkludert som en del av en standard overlys. Imidlertid kan de bygges i forskjellige lengder og bredder for å passe behovet til et prosjekt.

Standard og skreddersydde størrelser gir designfleksibilitet for å passe byggeprosjektkrav med termisk brutte broer tilgjengelig for å redusere risikoen for kondens. Solid lokk og overlysåpninger i polykarbonat er også tilgjengelige, samt glass og isolerte aluminiumslokk for holdbarhet og ekstra beskyttelse.

Som en del av en AOV overlysinstallasjon tilbys service og vedlikehold av våre tekniske eksperter for å sikre at overlysene fungerer som de skal.

I Tyskland valgte kulturarrangementer og messestedet Messe Karslruhe å erstatte 352 AOV-overlys med 230-volts elektriske overlys for å samsvare med industriens regulatoriske standarder. Dette bygget satte sikkerheten til mennesker først. Et tidligere pneumatisk system drev med CO2 og en stor mengde ble frigjort under vedlikehold. Det elektriske systemet er mer miljøvennlig. Årlig vedlikehold av AOV overlys sikrer at over 800 000 årlige besøkende kan nyte arrangementer og konferanser i sikkerhet.

Besøk oss for å lære mer om våre AOV overlyssystemer som er tilgjengelige for kommersielle byggeprosjekter.

Daglysdesign guide

Relaterte artikler

Taklys med naturlig ventilasjon på Strawberry Field Cafe

Ventilasjon bidrar til forsyning av god innendørs luftkvalitet, fjerner karbondioksid og uønskede forurensninger samtidig som de gir frisk luft. Mennesker bruker 90 % av tiden sin inne men med riktig designstrategi, kan beboeres velvære og komfort forbedres takket være mekanisk, naturlig eller hybrid ventilasjon. En redusering av energiforbruk samt en økning i produktivitet, fokus og ytelse er ekstra fordeler fra implementering av ventilasjonsstrategi i et kommersielt bygg.

Atrium med ventilerende overlys

Hvis det ikke er noen ventilasjonsstrategi på plass, kan et kommersielt bygg oppleve overoppheting, spesielt i rom der det er økt intern varme forårsaket av maskiner, beboere, elektronikk eller mangel på solgardin under varme dager. Naturlig ventilasjonskjøling forbedrer varmekomfort i kommersielle bygg med introduksjon av uteluft på riktig tidspunkt og hastighet. Dette kjøler ned innerom, reduserer varmeøkning og gir byggets beboere en komfortabelt innemiljø for arbeid, studie eller avslapping.

Barnehage i Aarup med VELUX overlysmoduler

Dårlig inneluftkvalitet kan ikke bare redusere elevenes overordnede prestasjoner og evne til å konsentrere seg betydelig, det kan også føre til økt fravær som følge av sykdom. Tilstrekkelig ventilasjon er derfor nødvendig når man vil designe klasserom hvor elever skal trives. Dårlig inneluftkvalitet påvirker ikke bare elevenes evne til å konsentrere seg i klasserommet. Det kan også skade deres generelle helse.