VELUX trinnvis løsning får Red Dot Award 2020

Blant de beste innenfor produktdesign
Logo av Red Dot Award – Winner 2020

VELUX overlysmoduler, trinnvis løsning er tildelt Red Dot i kategorien Product Design 2020. Den internasjonale juryen ga dette ettertraktede kvalitetsstempelet til vårt produkt: VELUX overlysmoduler, trinnvis løsning.

Interiør fra belgisk kontorbygning hvor dagslyset kommer inn gjennom VELUX trinnvis løsning

Interiør fra belgisk kontorbygning hvor dagslyset kommer inn gjennom VELUX trinnvis løsning

photo of David Briggs

David Briggs

CEO, VELUX Group

Vi er selvfølgelig dypt beæret over å motta dette kvalitetsstempelet for fremragende produktdesign. Våre produkter bringer dagslys og frisk luft for å forbedre menneskers livskvalitet. Det er kjernen i merket vårt. Red Dot-merket kan bidra til å øke kjennskapen til våre produkters kvalitet og forbinde produktene våre – i dette tilfellet VELUX Modular Skylights – med godt produktdesign.

Mange rekker med overlysmoduler skaper et stort glasstak

Som navnet antyder, har den nye VELUX trinnvise løsningen en unik trinnvis struktur, hvor mange rekker med overlysmoduler kan settes sammen for å danne et stort glasstak. Den kjennetegnes av et minimalistisk design med en sammenhengende og elegant konstruksjon med smale støttebjelker.

Erik Kjærgaard

global FoU-direktør

Vi har utviklet VELUX Step Solution for å kunne tilby kundene en løsning med maksimalt dagslys for større glasstak. Dermed har vi utvidet produktsortimentet vårt fra moduler som er montert ved siden av hverandre, til denne unike trinnvise løsningen. Monteringssystemet vårt kobler modulene tettere sammen, og inndekningen sikret en vanntett løsning i det elegante VELUX Modular Skylights-designet.

Den nye VELUX trinnvise løsningen er et teknologisk avansert produkt som er spesielt egnet for kommersielle og offentlige bygninger, så vel nybygg som renovering.

Den nye løsning er tilgjengelig i tre forskjellige varianter:

  • Trinnvist lysbånd 5–25°
  • Trinnvist rytterlys 25°
  • Trinnvist rytterlys 5–25° med mønebjelke

Detaljert evaluering av de innstilte produktene

I 2020 har designere og virksomheter fra 60 land innstilt mer enn 6500 produkter til konkurransen.

Professor dr. Peter Zec

grunnlegger av og direktør i Red Dot

Vinnerne av Red Dot Award har bevist at de har skapt fremragende produkter som er verdige til å vinne en pris. Produktene har ikke bare vunnet på grunn av sin estetikk, men også takket være deres enestående funksjonalitet. Med sine design setter vinnerne nye standarder i sin bransje. Jeg vil gjerne ønske oppriktig til lykke med suksessen.

Hvert år er det tusenvis av innstillinger til Red Dot Award, noe som gjør den til en av de største designkonkurransene i verden.

En internasjonal jury tildeler virksomheter priser i de tre kategoriene: 

  • Red Dot Award: Product Design
  • Red Dot Award: Brands & Communication Design  
  • Red Dot Award: Design Concept

Red Dot Award ble introdusert i 1955, og juryen tildeler priser til produkter med fremragende design. Red Dot er internasjonalt anerkjent som et av de mest ettertraktede kvalitetsstempler på godt design, akkurat som Red Dot viser de ledende trendene overalt i verden innenfor produkter, merkevarekommunikasjon, kreative prosjekter og designkonsepter. Få mer informasjon om Red Dots historie og utvikling på www.red-dot.de

Les mer om VELUX trinnvis løsning og de fordeler som løsningen gir ved design av atrier, i vår e-bok «VELUX trinnvis løsning – design med maksimalt dagslys».


VELUX trinnvis løsning sett utenfra

VELUX trinnvis løsning sett utenfra

Takket være modulenes skjulte kjedeaktuatorer er de opplukkbare modulene identiske med de faste modulene når de er lukket, noe som skaper et slankt og ensartet uttrykk. Prefabrikkerte inndekninger mellom hver rekke sikrer effektiv vannavledning fra glasstaket. Monteringen av den nye trinnvise løsningen skaper åpne og livlige rom med naturlig lys i for eksempel offentlige bygninger.

Se referanse fra Dún Laoghaire-Rathdown Country Council.

Step Solution, Dún Laoghaire–Rathdown County Council – Photography Roger O’Sullivan

Trinnvis løsning, Dún Laoghaire–Rathdown County Council – Foto: Roger O’Sullivan – se referanse

Bli inspirert av referansene våre