{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

De besøkende i den gamle kongelige stasjonsbygningen The Old Royal Station nyter godt av det optimale innslippet av naturlig dagslys mens de sitter og inntar et bedre måltid ved siden av en kopi av Dronning Victorias kongelige salongvogn

The Old Royal Station, som ble nedlagt som stasjon i 1966, har på grunn av sin rike historie blitt brukt som turistinformasjon og museum i 15 år.

I mai 2015 brant den fredede bygningen. Flammene ødela 90 % av konstruksjonen, innbefattet det opprinnelige taket og overlyset.

Ettersom stasjonsbygningen er et lokalt landemerke som tiltrekker turister, besluttet Aberdeenshire Council å restaurere bygningen for 3 millioner euro.

Et ledd i gjenoppbyggingen var montering av nytt overlys. Dette skulle ligne mest mulig på det opprinnelige overlyset, men samtidig være energieffektivt nok til å innfri de moderne bygningsforskriftene.

Valget falt på VELUX overlysmoduler. Disse utmerker seg gjennom bærekraft og en ekstraordinær energieffektivitet. I tillegg har de en slank profil som gjør det mulig å montere overlyset i flukt med taket.

VELUX Commercial-teamet samarbeidet tett med Morgan Sindall om å spesifisere skreddersydde størrelser og sikre perfekt tilpasning til bygningen.

Prosjektinformasjon


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Arkitekttegninger

Produkter som ble brukt i prosjektet

3 x nordlys

Nordlys 25–90°

En overlysserie for skrått tak eller sagtak.

Illustrasjon av løsning med nordlys Les mer

Antall moduler: 34

Nordlys 25–90°

En overlysserie for skrått tak eller sagtak.

Illustrasjon av løsning med nordlys Les mer

Patrick Johnson

Project Manager at Morgan Sindall

Vi var svært imponert over systemet og hvor enkelt det er å montere. VELUX overlysmoduler var en attraktiv løsning som oppfylte alle kravene våre – energieffektive og klare til montering.

Montering

For å spare tid og redusere omkostningene brukte Morgan Sindall sine egne snekkere på stedet til å montere VELUX overlysmoduler. Dette var mulig fordi produktet er prefabrikkert. Rutene er dermed allerede montert i karmene, og det følger med fabrikkproduserte inndekninger som gjør disse overlysene enklere å montere enn de tradisjonelle overlyssystemene.

Modulsystemet

Modulsystemet

Finn ut mer om modularitet, de viktigste fordelene og samarbeidet vårt med Foster + Partners.

Utforsk det modulære systemet
Prosjektsupport for overlysmoduler

Vi sitter klare til å hjelpe deg

Overlysspesialistene våre sitter klare til å gi deg råd gjennom hele prosessen fra design til montering.

Få prosjektrådgivning

Andre referanser