{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

En utstillingshall med dagslys og ventilasjon

Museet er spredt utover tjue hektar i det sørlige Danmark, der de besøkende kan beundre Egeskov Slots vollgraver og renessansefontener.

Publikum ønskes velkommen året rundt og kan oppleve utstillinger med klassiske biler, mote og motorsykler. Dette er imidlertid langt fra alt som tilbys. I dag er de historiske omgivelsene fra det 16. århundre nemlig også vert for Europas største camping- og friluftsmuseum.

Direktør for Egeskov Slot, Henrik Neelmeyer, forteller at VELUX Commercial ble valgt til å levere og installere en løsning med sammenbygde overlys i polykarbonat i den nye utstillingshallen. Henrik ville ha en dagslysløsning som speiler utstillingsrommets hyllest av friluftslivet gjennom store mengder naturlig lys.

Byggekunst med dagslys for øyet

Egeskov Slot har inngått et samarbeid med Dansk Camping Union for å kunne se inn i fremtiden for utendørs camping som livsstil og samtidig presentere et tradisjonelt retrospektiv. Henrik ønsket seg i tillegg en fleksibel dagslysløsning i tråd med dagens krav til funksjonalitet, blant annet med termisk kontroll samt røyk- og varmeutledningsventilasjon (SHEV).

Etter samtale med entreprenøren Poul Rasmussen A/S ble VELUX Commercials sammenbygde overlys i polykarbonat utpekt som den perfekte løsningen til denne nybygningen – dels for den robuste karakteren, og dels på grunn av designfleksibiliteten.

"Det var viktig for oss at finishen og produktet både gjenspeiler kvalitet og en intelligent design. Da entreprenøren foreslo sammenbygde overlys i polykarbonat, takket jeg ja til dette."

En skreddersydd løsning med dagslys som forbinder de besøkende med omgivelsene utenfor

VELUX Commercial leverte en komplett løsning til Henrik og teamet hans – fra produktspesifikasjoner til selve monteringen av overlysløsningen. De sammenbygde overlysene i polykarbonat var innenfor Henriks budsjettrammer. Overlysene tilfører en helt særegen karakter når de besøkende beveger seg rundt i denne 16 meter høye bygningen. En skreddersydd dagslysløsning i polykarbonat med en helling på 42 grader ble raskt designet, bygget og løftet opp på taket av utstillingshallen ved hjelp av en kran.

"Hele prosessen har vært tidssensitiv. Aldri før har et museum vært bygget på så kort tid. Vi gikk i gang med å arrangere utstillinger straks de siste overlysene var montert", forteller Henrik.

Når det blir varmt inne i bygningen, kan vinduene åpnes, slik at det kan luftes ut. Overlysene har dessuten røyk- og varmeutledningsventilasjon i tilfelle brann. Denne funksjonaliteten oppfyller sikkerhetsbehovene til Egeskov Slot og gjenspeiler fokuset på sikkerhet ved valget av dagslysløsningen. VELUX Commercial monterte også røyksensorer.

Det skaper en wow-faktor for de besøkende

Da VELUX Commercial ble valgt som partner til å montere overlyset, krevde det klar kommunikasjon med både entreprenør og håndverker under hele prosjektet. Det var viktig med løpende koordinering av leveranser og omhyggelig planlegging for å kunne rekke tidsfristen.
"Vi hadde en veldig god dialog med både entreprenøren og med VELUX Commercial", påpeker Henrik.

I dag har dette camping- og friluftsmuseet plass til opptil 1000 personer.

"Det første folk sier når de kommer inn og ser opp, er wow", forteller Henrik.

Prosjektinformasjon


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter som ble brukt i prosjektet

1 x Polykarbonat-lysbånd

Rytterformet polykarbonat-lysbånd

Rytterformet lysbånd i polykarbonat til montering i møne på takkonstruksjoner med høy takvinkel

Les mer

Lengde: 60,0 m. Bredde: 1,6 m.

Rytterformet polykarbonat-lysbånd

Rytterformet lysbånd i polykarbonat til montering i møne på takkonstruksjoner med høy takvinkel

Les mer

Henrik Neelmeyer

Administrerende direktør for Egeskov Slot

Dagslys er svært viktig for oss, i og med at utstillingen vår handler om natur, camping og friluftsliv. Alle har behov for naturlig lys. Vi trenger å føle oss forbundet med skyer, solskinn og omgivelsene ute. Overlyset støtter konseptet vårt om å integrere omgivelsene ute i den komplette museumsopplevelsen.

Henrik Neelmeyer

Administrerende direktør for Egeskov Slot

Hele prosessen har vært tidssensitiv. Aldri før har et museum vært bygget på så kort tid. Vi gikk i gang med å arrangere utstillinger straks de siste overlysene var montert.

Price estimate – icon

Få et prisoverslag

Be om et prisoverslag for overlysløsningen

Få et prisoverslag
Prosjektsupport for overlysmoduler

Vi sitter klare til å hjelpe deg

Overlysspesialistene våre sitter klare til å gi deg råd gjennom hele prosessen fra design til montering.

Få prosjektrådgivning

Andre referanser