{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Overlysmoduler støtter bærekraftig design

I København har nesten 100 år gamle Grøndalsvængets skole gjennomgått en renovering og utvidelse for å skape ytterligere plass til idrett, musikk og studier. Dette bærekraftige prosjektet inkluderte en ettermontering på den eksisterende hovedbygningen i tillegg til to nye bygg. Bygningene ble utformet for å forvandle utdanningsbygg med introduksjonen av overlysmoduler for å optimalisere dagslys og frisk luft og forfrisker unge studenter.

Nye bygg som tar hensyn til nabolagsestetikken oppnår bærekraftsmål

For å ta vare på historien til det omkringliggende området, resulterte de bærekraftige designplanene fra arkitektene JJW Arkitekter i gjenbruk av 250 000 murstein og mørtel. Denne avgjørelsen ble tatt for å sørge for å videreføre estetikken til nabolaget med resirkulert murstein fra et nærliggende sykehus.

Installasjonen av 77 Nordlys-moduler på tak med helling inkluderer flere rader og enkeltenheter for å gjøre dagslys tilgjengelig i hele skolebygget. Dagslys gjennom taket og fasaden gjør bygget mindre avhengig av kunstig belysning. Naturlig ventilasjon reduserer behovet for mekanisk ventilasjon i de varmere månedene og hjelper med å senke karbondioksidnivåene.

Dagslys og ventilasjon har redusert energiforbruket, og støtter bærekraftsmålene som gjenspeiler verdiene til skolen, som er fokusert på innovative tilnærminger til studier. Over 300 elever og 25 ansatte kan nå nyte fritidsaktiviteter, moderne klasserom og et inviterende fellesområde i to nye bygg.

Aktive rom forvandlet av dagslys

I de nye byggene er en følelse av plass og harmoni skapt av daglys og ventilasjon. Introduksjonen av nordvendte overlysmoduler gjør at personene i bygget kan nyte et naturlig opplyst miljø uten overeksponering for sollys. Redusert gjenskinn gjør det også tryggere og hyggeligere for elevene å drive med idrett som gymnastikk og volleyball.

Før den nye utvidelsen hadde elevene problemer med mangel på konsentrasjon og fokus. Muligheten til lærere å arbeide effektivt med digitale tavler ble påvirket av soleksponering på enkelte tidspunkt i løpet av dagen. Varme kunne også bli et problem i de varmere månedene, noe som resulterte i høyere kostnader grunnet mangel på naturlig ventilasjon i hovedbygningen. Informerte avgjørelser resulterte i at Nordlys ble valgt for de to nye byggene.

Flere overlys leveres med integrert rullegardin for å hjelpe ytterligere med inneklimaet. Introduksjonen av dagslys og frisk luft gjennom taket har resultert i færre problemer med at personer i bygningen får hodepine og blir slitne, og dermed flere perioder med fokus.

Prosjektinformasjon


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Arkitekttegninger

Produkter som ble brukt i prosjektet

5 x Nordlys

Nordlys 25–90°

En overlysserie for skrått tak eller sagtak.

Illustrasjon av løsning med nordlys Les mer
4 x Akryloverlys

Firkantet akryloverlys

Det klassiske akryloverlyset som i tillegg til fremragende komfortegenskaper også er godkjent til røykventilasjon etter DS/EN 12101-2.

Illustrasjon av overlyskupler Les mer

Antall moduler:
77 nordlysmoduler
4 Akryloverlys

Prosjektstørrelse:
Nytt skolebygg 2754 m²; nytt musikk- og sportsbygg: 1629 m²; renovering 5100 m², landskap 10 000 m².

Nordlys 25–90°

En overlysserie for skrått tak eller sagtak.

Illustrasjon av løsning med nordlys Les mer

Firkantet akryloverlys

Det klassiske akryloverlyset som i tillegg til fremragende komfortegenskaper også er godkjent til røykventilasjon etter DS/EN 12101-2.

Illustrasjon av overlyskupler Les mer

Kristoffer Gregersen

Rektor, Grøndalsvængets skole

I vår nye skole kan musikk- og idrettsbygget friste med dagslys og frisk luft hver dag. Som et team fokuserer vi på undervisningsrollen og hvordan vi støtter yngre barn på skolen i stedet for problemer som tett luft i klasserom. I personalrommet diskuteres ikke lenger inneklimaet, men heller de positive effektene av dagslys og frisk luft.

Kristoffer Gregersen

Rektor, Grøndalsvængets skole

Når du ser glade barn og lærere, er det deilig å være rektor. Vi vil skape det beste miljøet for undervisning og læring, så når jeg går rundt på skolen blir jeg glad. Med dagslys og godt inneklima har vi et godt skolemiljø hvor alle kan gjøre sitt beste.

Ikon for prisoverslag

Få et prisoverslag

Be om et prisoverslag for overlysløsningen

Få et prisoverslag
Prosjektsupport for overlysmoduler

Vi sitter klare til å hjelpe deg

Overlysspesialistene våre sitter klare til å gi deg råd gjennom hele prosessen fra design til montering.

Få prosjektrådgivning

Andre referanser