{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Overlysmoduler som en del av områdefornyelsen

Icône er et nybygg som ligger i nabolaget Belval i Luxembourg, med utsikt over Hauts Fourneaux. Icône ligger i et historisk område som opprinnelig var kjent for sin stålindustri, og består av 18 800 kvadratmeter kontorlokaler fordelt på fem etasjer. Prosjektet var et svar på myndighetenes initiativ for å fornye og revitalisere området etter industrialiseringen. Bygningen inneholder blant annet pauserom for samarbeid og kreativitet, samt en restaurant og et butikklokale.

Overlysmoduler danner et stort sentralt atrium

Etter å ha sikret seg det omfattende nybyggingsprosjektet satte Foster + Partners beboernes trivsel og produktivitet i høysetet i designplanene. Totalt 700 overlysmoduler ble spesifisert for å skape et sentralt atrium som gir dagslys over fem nivåer. Utendørsterrasser, møterom og pauserom fremkaller en følelse av ro og bidrar til et sunt, dagslysbelyst miljø. Vindusfasadene fungerer sammen med overlys, slik at forbindelsen til det fri opprettholdes i de åpne kontorlokalene.

Overlysmoduler ble foreslått for å oppnå en kostnadseffektiv og visuelt tiltalende løsning for en bygning som trengte rikelig med naturlig lys samtidig som den var vanntett.

Den modulære konfigurasjonen ga optimale dagslysnivåer og en estetisk sammenheng med bygningens fasade. Det prefabrikkerte systemet med klemme- og festefunksjoner muliggjorde rask installasjon til tross for at det var utfordrende å koordinere med andre entreprenører under takkonstruksjonen.

VELUX Commercial leverte en rekke tjenester for å sikre et pragmatisk og funksjonelt design, inkludert valgmuligheter, 3D-gjengivelser og tekniske løsninger. Problemet med vannevakuering ble løst ved å koble rutene til gjennomgående overlysmoduler, noe som gjorde installasjonsprosessen raskere.

Problemet med ekspansjonsfuger som skjærer gjennom overlysmoduler ble også løst. Teamet sikret tilkoblingsdetaljene, foreslo stabilitetsløsninger og sørget for riktig regnvannshåndtering og innvendig linjeføring.

I tillegg oppfyller løsningen et spesielt krav om å bruke en rute som tillater nødvendig UV-stråling å passere gjennom trærne under.

Takket være grundig planlegging og effektiv utførelse ble installasjonen fullført før tiden.

Neste generasjons digitale arbeidsmiljø

Fleksibilitet og modularitet betyr at kontorlokalene kan tilpasses bedriftens eller enkeltpersoners måte å jobbe på. Den moderne designen omfatter en digitalt smart bygning med intelligente heiser, virtuell resepsjon og digitale applikasjoner for å styre energiforbruket. Omtrent 3000 kvadratmeter kontor- og sosiale arealer er forbeholdt frilansere og gründere. Et samarbeidende kontormiljø er designet for å støtte og inspirere brukerne til å omfavne fremtidens arbeidsmetoder.

Prosjektinformasjon


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Arkitekttegninger

Produkter som ble brukt i prosjektet

14 x rytterlys 5° på bjelke

Rytterlys 5° på bjelke

Et overlys med dobbel helning som er montert i en vinkel på 5° med støttebjelker.

Illustrasjon av løsning med rytterlys på bjelke Les mer

Antall moduler: 700

Rytterlys 5° på bjelke

Et overlys med dobbel helning som er montert i en vinkel på 5° med støttebjelker.

Illustrasjon av løsning med rytterlys på bjelke Les mer

Darren Haylock

Partner, Foster + Partners

Med et så stort prosjekt var vi ute etter å utvikle en ny måte å jobbe på kontoret på. Kontorfellesskap som oppmuntrer til samarbeid og øker trivselen, krever dagslys, og det synes vi er så viktig. Dagslyset gir bygningen et sentralt fokus og skaper det perfekte miljøet for kontorarbeid og fritid. Vinduer og overlys skaper også en forbindelse til det fri.

Darren Haylock

Partner, Foster + Partners

Dette er en av de største VELUX overlysmoduler-installasjonene i Europa. Det er et modulært, prefabrikert system som gjorde det så enkelt å installere, og installasjonshastigheten var fantastisk. Valget av overlysmoduler har virkelig hjulpet oss med å strømlinjeforme arbeidsprosessene for en enkel, effektiv og mer koordinert installasjon.

Modulsystemet

Modulsystemet

Finn ut mer om modularitet, de viktigste fordelene og samarbeidet vårt med Foster + Partners.

Utforsk det modulære systemet
Prosjektsupport for overlysmoduler

Vi sitter klare til å hjelpe deg

Overlysspesialistene våre sitter klare til å gi deg råd gjennom hele prosessen fra design til montering.

Få prosjektrådgivning

Andre referanser