{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

En moderne og bærekraftig skole full av dagslys

Lans Education Centre er et moderne skoleanlegg som ligger ved foten av fjellene i den østerrikske byen Lans. Den nybygde skolen, som er tegnet av Schwärzler Architects, fungerer også som et knutepunkt for skolen og offentlige arrangementer.

Skoledesign får anerkjennelse i hele Europa

I 2017 vant Schwärzler Architects en skolekonkurranse som sikret prosjektet og fikk europeisk anerkjennelse for design. Den moderne skolen består av to- og treetasjes bygninger med en utendørs gårdsplass mellom de to bygningene.

Lans Educational Center rommer barnehage, barneskole, grunnskole, musikkskole, bibliotek og arrangementslokaler. Hybride betong- og trekonstruksjoner er bygget på en skrånende tomt. Hver konstruksjon ble dimensjonert slik at skolen ikke dominerer det omkringliggende landskapet, og speilet kubeformen til nabobygningene i forhold til høyde og form.

VELUX Daylight Visualizer ble brukt på designkonseptstadiet. Dette digitale verktøyet ga 3D-simuleringer for nøyaktig å forutsi og beregne dagslysnivåer i forkant av byggingen. Digitale bilder gjorde det mulig for arkitekter og bygningseiere å ta de beste beslutningene om dagslys for skolens drift.

Modulære overlys gir dagslys i aktive rom

Når man kommer inn i skolen, sørger store strukturelle åpninger for at elever og ansatte har kontakt med den omkringliggende naturen via vindusfasader og inngangspartier i glass. Til sammen 75 overlys har blitt lagt til to forskjellige skrå-tak, slik at dagslyset slipper inn i skolens indre.

Sentrale rom som et stort resepsjonsområde fungerer også som møteplasser for lokale arrangementer. Et flytende design betyr at bevegelse i hele skolen ledsages av dagslys og komfortventilasjon. Naturlig lys og frisk luft forbedrer trivselen, konsentrasjonen og produktiviteten til unge elever og lærere.

Overlys og solcellepaneler støtter bærekraft

Sentralt i designmålene var et ambisiøst energikonsept som inkluderte et dobbelt skråtak som ga ventilasjon, dagslys og solenergi. Hvert skråtak har tre rader med modulære overlys som inkluderer individuelle ventilasjonsmoduler. Kryssventilasjon bidrar til å redusere energiforbruket i skolen med mindre avhengighet av klimaanlegg. Nordlys overlys gir blendingsfritt og mykt dagslys inn i travle læringsmiljøer. Solcellepaneler absorberer sollys året rundt.

Prosjektinformasjon


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Arkitekttegninger

Produkter som ble brukt i prosjektet

6 x Nordlys 65°

Nordlys 25–90°

En overlysserie for skrått tak eller sagtak.

Illustrasjon av løsning med nordlys Les mer

Antall moduler: 75
57 x faste moduler 1000 x 1200 mm
6 x faste moduler 900 x 1200 mm
12 x ventilasjonsmoduler 1000 x 1200 mm (åpent system)

Alle ble levert med rutevariant 16, Ug-verdi 0,7 W/m2K

Nordlys 25–90°

En overlysserie for skrått tak eller sagtak.

Illustrasjon av løsning med nordlys Les mer

Ingrid Schwärzler

Schwärzler Arkitekter

Nordlys overlys gjorde det mulig for oss å optimalisere dagslysnivået slik at unge elever kan leke, lese og studere. Mykt dagslys kommer inn i skolen fra morgen til kveld, noe som gjør at vi kan bruke de åpne områdene våre mye. mange måter. Skolefoajeen kan for eksempel brukes til bespisning, fellesmøter og fritidsaktiviteter. Foajeen i barnehagen brukes av barn som stadig er i bevegelse. Trappen har dagslys, i likhet med lekeområdet.

Ingrid Schwärzler

Schwärzler Arkitekter

Ved hjelp av VELUX Daylight Visualizer ble komiteen og rådet vårt overbevist om at dagslysnivåene skulle utføres som planlagt på designstadiet. Tidlig dagslysvisualisering gjorde det mulig for oss å undersøke lysintensiteten i hele skolen i detalj. I barnehagen ble det naturlige lyset i første etasje betydelig forbedret ved hjelp av 3D-bilder. Dette gjorde det mulig for arkitektene våre å tilpasse designplanene deretter, og for oss å velge de beste overlys for skolen.

VELUX Daylight Visualizer

VELUX Daylight Visualizer gir nøyaktige beregninger av dagslysnivået for å informere og opplyse produktdesignbeslutninger på konseptstadiet.
Ikon for prisoverslag

Få et prisoverslag

Be om et prisoverslag for overlysløsningen

Få et prisoverslag
Prosjektsupport for overlysmoduler

Vi sitter klare til å hjelpe deg

Overlysspesialistene våre sitter klare til å gi deg råd gjennom hele prosessen fra design til montering.

Få prosjektrådgivning

Andre referanser