{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

I år ble det mesterverket «The Plus» ferdigstilt på Magnor. Der er det montert spesialtilpassede overlysmoduler for røykutslipp, lys og ventilasjon

«The Plus» går for å være verdens mest miljøvennlige og transparente møbelfabrikk. Med Breeams høyeste miljøklassifisering, Breeam Outstanding, går byggverket inn i historien som et internasjonalt forbildeprosjekt. Samtidig bidrar den til å opprettholde den arkitektoniske tråden gjennom Vestres industrihistorie.

Fabrikken er designet som et stort plusstegn sett ovenfra, derav navnet «The Plus». Bygningskroppen er av passivhusstandard med bærekonstruksjon i massivtre, og selve konstruksjonen er bygget med lavkarbonbetong og resirkulert armeringsstål. Sammen med gode isolasjonsverdier og vinduer som bidrar til minimalt med energitap, overoppfyller «The Plus» Parisavtalens mål ved å redusere energiforbruket med hele 90%. Dette er helt i tråd med de mål og ambisjoner Vestre AS hadde for bygget.

Og The Plus er virkelig en integrert del av naturen. De trærne som ble hogget ned for å gi plass til bygget, er blitt innlemmet i byggets konstruksjon. Og når det kommer til det biologiske mangfoldet, har Vestre ved hjelp av innleid økolog rett og slett løftet skogbunnen opp på taket til «The Plus». Der, mellom skogens egen flora og fauna, ligger det rundt 900 solpaneler i skjønn forening med overlysmodulene fra VELUX Commercial.

Spesialdesignede overlysmoduler kun en forespørsel unna

Det var totalentreprenøren Ø. M. Fjeld som satte opp bygget i sin helhet. Da disse allerede hadde gode erfaringer med både produktene og kundeservicen til VELUX Commercial, var samarbeidet kun en forespørsel unna.

Jonas Nykänen, prosjektleder hos Ø. M. Fjeld forteller at disse vinduene ble spesialdesignet for formålet, da de skulle være såpass store. Med overlysmodulene fikk «The Plus» dermed dekorative løsninger for å få ut overskuddsvarme, samtidig som man oppnådde en effektiv løsning i forhold til røykventilasjon.

Vel gjennomført montering førte til serviceavtale

Det var VELUX Commercials egne montører som stod for monteringen av overlysmodulene på «The Plus». Etter godt utført montasjearbeid ønsket kunden å opprette videre serviceavtale for systemene. Dermed vil VELUX Commercial følge opp med den årlige og lovpålagte kontrollen av modulene i den vakre møbelfabrikken.

Sertifiseringer

Bygningssertifikat - BREEAM Outstanding

Prosjektinformasjon


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter som ble brukt i prosjektet

4 x Pultlys

Pultlys 5–30°

En løsning med ensidig helning som er ideell for flate tak.

Illustrasjon av løsning med pultlys – VELUX overlysmoduler Les mer

Antall moduler: 36 – over 4 tak

  • 24 x moduler komfortventilasjon
  • 12 x faste moduler

Pultlys 5–30°

En løsning med ensidig helning som er ideell for flate tak.

Illustrasjon av løsning med pultlys – VELUX overlysmoduler Les mer

Jonas Nykänen

Prosjektleder, Ø. M. Fjeld

VELUX er forutsigbart og bra. De tilbyr bra produkter og all den dokumentasjon man vil ha, gir bra tilbakemeldinger og svarer fort når man spør om noe teknisk.

Lasse Nilsson

Production Manager, Vestre AS

En del av ambisjonen har vært å vise at det går an å bygge en fabrikk som ikke står i konflikt med miljøhensyn. Bygget er blitt en integrert del av naturen, og øker det biologiske mangfold samtidig som det ikke forstyrrer med enn nødvendig, forteller, hos.

Det er koblet slik at dersom man har lukene åpne på sommeren for å ventilere for godt inneklima, så stenges vinduene automatisk dersom brannalarmen går. Dette er viktig fordi dersom vinduene er åpne kjøler de ned luften i lokalene og da vil ikke sprinkelanlegget løses ut.

De har tittet på hvor manøvreringsknappene er slik at de vet hvor de skal gå dersom de må rykke ut. Dermed kan brannvesenet åpne takvinduene manuelt og slippe røyken ut av fabrikklokalene før de går inn og starter brannslokkingen.

Price estimate – icon

Få et prisoverslag

Be om et prisoverslag for overlysløsningen

Få et prisoverslag
Prosjektsupport for overlysmoduler

Vi sitter klare til å hjelpe deg

Overlysspesialistene våre sitter klare til å gi deg råd gjennom hele prosessen fra design til montering.

Få prosjektrådgivning

Andre referanser