{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

En skjønn forening av imponerende arkitektur og avansert teknologi

Tre cruiseterminaler ved vannkanten i Nordhavn i København har gjennomgått en overlystransformasjon der moderne teknologi integreres via sentral tilstandskontroll og styring (CTS). Det er i de tre terminalene montert overlyskupler i polykarbonat som gjør det mulig å lyse opp multifunksjonssteder. Besøkende kan nyte dagslys året rundt i et behagelig miljø kjennetegnet av romslig, maritime funksjoner.

Sentral tilstandskontroll og styring sørger for at personalet har full kontroll.

I sommermånedene fylles terminalene med cruisepassasjerer som går om bord i og i land fra skipene. Om vinteren brukes terminalene til å holde kulturelle aftener, konserter og arrangementer i et behagelig temperert miljø som innbyr til sosialt samvær.

Terminalene reguleres av et CTS som styrer innendørstemperaturen og CO2-nivået med tanke på maksimal komfort. Systemet kan styres fra en berøringsskjerm eller via nettbrett, datamaskin og smarttelefon. Et sunt inneklima forbedrer også medarbeidernes daglige trivsel i denne innovative offentlige bygningen med frisk luft og maksimalt dagslys. Besøkende kan bevege seg fritt rundt i behagelige temperaturer og sågar få med seg liveopptredener.

Sonebaserte termokontroller som enkelt kan administreres av personalet

Sonene kan kontrolleres av personalet, som har mulighet til å styre manuelt eller via digital programmering når vinduene skal åpnes og lukkes. Røyk- og varmeutledningsventilasjon (SHEV) gir ytterligere sikkerhet i tilfelle brann. Kunstig belysning og varme kan tilsvarende reduseres for å forbedre energieffektiviteten. På grunn av ytelsen og holdbarheten ble overlys i polykarbonat valgt til skråtak. En værstasjon overvåkes dessuten med CTS-systemet for å tilpasse inneklimaet etter skiftende vær og stigende vindtrykk.

Sonebasert CTS som overvåker terminalene i Nordhavn:

  • Bagasjehall
  • Sikkerhet
  • Passasjerhall
  • Mannskapsområde
  • Serviceskranke

Full ettersalgsservice og support

VELUX Commercial tok seg av monteringen av overlys og CTS-systemet samt forbindelser til andre driftssystemer i bygningen. Det ble stilt med teknisk support og ekspertise på hvert trinn i dette byggeprosjektet, og dette bidro til at fristen ble overholdt.

End-to-end-servicen som VELUX Commercial tilbyr, omfatter også vedlikehold av CTS-systemet og overlysene. I tillegg utføres fortløpende sikkerhetskontroll.

Resultatet er et sunt inneklima med masse dagslys og frisk luft. Dette skaper en bedre opplevelse for offentligheten, samtidig som personalet presterer ekstra takket være økt trivsel.

Prosjektinformasjon


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter som ble brukt i prosjektet

255 x overlys i polykarbonat

Plant polykarbonat-overlys

Det plane polykarbonat-overlyset er en god løsning for bygninger med skrå tak hvor takhelningen sikrer effektiv avvanning av overlyset.

Les mer

Antall moduler: 85 overlysvinduer per cruiseterminal, inkl. betjening av alle fasadevinduer med motordrevet åpner for brann- og komfortventilasjon
Areal: ca. 3600 m2 x 3 cruiseterminaler

Spesialruter: en komplett (CTS) overlysinstallasjon med sentral tilstandskontroll og styring

Plant polykarbonat-overlys

Det plane polykarbonat-overlyset er en god løsning for bygninger med skrå tak hvor takhelningen sikrer effektiv avvanning av overlyset.

Les mer
Price estimate – icon

Få et prisoverslag

Be om et prisoverslag for overlysløsningen

Få et prisoverslag
Prosjektsupport for overlysmoduler

Vi sitter klare til å hjelpe deg

Overlysspesialistene våre sitter klare til å gi deg råd gjennom hele prosessen fra design til montering.

Få prosjektrådgivning

Other case studies