{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

En historisk fabrikk forvandlet til et åpent kontor

Sweco er et ledende globalt arkitekt-, ingeniør-, miljø- og regulerende konsulentfirma med kontor i Aarhus, Danmark og 180 ansatte. Ansatte var involvert i designplaner for å forvandle en fabrikk fra 1899 til et kontor som del av en renovering av bygget. Dette prosjektet inkluderte utskifting av overlys for å optimalisere dagslys og kunne gi frisk luft.

Et bygg designet for og av arkitekter

Det historiske bygget inkluderer et sagtanntak fra 1959 med overlys, i en industriell periode da bygget var en papirfabrikk. Forringelse i en årrekke gjorde at overlysene ikke lenger var effektive for å holde på varmen. De kunne heller ikke sørge for inneområde med optimalt dagslysnivå på grunn av misfargede glass. Swecos arkitekter og designere begynte å lage planer som ville fokusere på dagslys i et renoveringsprosjekt som skulle forvandle en fabrikk til et moderne kontor.

Dagslys under ett tak for alle ansatte

Totalt 432 Nordlys-moduler ble installert i ni rader og inkluderer trippelglass for å styrke termisk komfort. For å sikre at overlysmodulsystemet skulle passe med den eksisterende takstrukturen, måtte to spesialenheter designes for hver rad. 63 av modulene kan åpnes for tilgang til frisk luft og redusere karbondioksidnivået. Røyk- og varmeventilasjon er tilgjengelig ved brann og tilbyr ekstra sikkerhet. 

VELUX overlysmoduler ble valgt for både kvalitet og kostnadseffektivitet. Et uniformt design og skjulte aktuatorer gjør at du ikke kan se om modulene er faste eller lufter.

Bærekraftig design som del av en renovering

Som del av bærekraftsmålene ble det beholdt en støttestruktur for tak og bygg. Dette inkluderte bevaringen av originale murstein og betong. Gjenbruk av patinerte murstein betyr lenger levetid for byggematerialene.

En reduksjon i karbonavtrykket oppnås også når det er mindre behov for ekstramaterialer. Et bytte av overlys reduserer også behovet for kunstig belysning ved å sørge for optimalt dagslys. Teamet i Sweco har både brukt og bevart eksisterende ressurser på en vellykket måte for å gi et gammelt bygg ny levetid.

Prosjektinformasjon


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter som ble brukt i prosjektet

9 x Nordlys

Nordlys 25–90°

En overlysserie for skrått tak eller sagtak.

Illustrasjon av løsning med nordlys Les mer

Antall moduler: 432
63 SHEV og komfortventilasjon

Byggstørrelse: for kontor på 3100 kvadratmeter

Nordlys 25–90°

En overlysserie for skrått tak eller sagtak.

Illustrasjon av løsning med nordlys Les mer

Anders Lyhne

Kreativ leder i Sweco

I dette renoveringsprosjektet var det viktig å designe slik at det var mulig med optimalt dagslys i hele bygget.

Anders Lyhne

kreativ leder i Sweco

Vi ønsket at alle de ansatte i Aarhus skulle arbeide under ett tak, i et åpent rom. Ved å forstå hvordan dagslyset kommer inn i rommet har vi kunnet skape et kontormiljø hvor alle ansatte føler en tilkobling til dagslyset. Dette var det viktigste fokusområdet i renoveringen og i dag er dagslys noe de ansatte nyter hver eneste dag.

Ikon for prisoverslag

Få et prisoverslag

Be om et prisoverslag for overlysløsningen

Få et prisoverslag
Prosjektsupport for overlysmoduler

Vi sitter klare til å hjelpe deg

Overlysspesialistene våre sitter klare til å gi deg råd gjennom hele prosessen fra design til montering.

Få prosjektrådgivning

Andre referanser