{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Dagslys og ventilasjon forbedrer trivsel og akademiske prestasjoner

I København, Danmark, er en oppussing ved Peder Lykke skole fullført med minimal forstyrrelse av elevenes læring og aktiviteter. Dette byggeprosjektet ble ledet av LYTT Architecture og entreprenør Juul & Nielsen. Et krav om at sikkerheten til studenter og ansatte var i forkant av beslutningsprosesser ble etablert fra starten av prosjektet. En presis levering og installasjon av taklys for rett ferdigstillelse var en forutsetning for prosjektsuksess, noe som ga utfordringer i hvert trinn av dette byggeprosjektet.

Fullt prefabrikkerte taklykter og en rask installasjonsprosess

Modulære takvinduer ble produsert og fullstendig prefabrikkert på fabrikk, inkludert underkonstruksjonen. Prosessen innebar å bytte ut 68 eksisterende taklys med 184 doble modulære takvinduer, samt et nært samarbeid mellom entreprenør, installatør og byggherre.

VELUX Commercial var involvert fra oppstart til ferdigstillelse av prosjektet, og hjalp til med planlegging, levering og installasjon av taklys for å sikre at dagslysløsninger svarte på spesifikke kundekrav.

Å sikre minimalt med tid på taket av installatører var også en del av et prosjektmål for å sikre at skråtak ikke ble jobbet med under utfordrende værforhold. Prefabrikasjon og effektiv logistikkplanlegging resulterte i at de fleste taklykter ble installert over kun én helg. Hvert taklys ble installert på 15 minutter. Denne imponerende bragden minimerte forstyrrelser på skolen, og gjorde det mulig å fortsette å lære og alle elevene kunne glede seg over sosiale aktiviteter.

Kapasiteten til Peder Lykke skole er økt til 700 personer med dagslysløsninger som gir komfortventilasjon og naturlig lys i hele klasserom og fellesarealer. Dette har betydelig forbedret trivselen til både elever og ansatte, med mer fokus og produktivitet som er oppnådd. I dag er dagslys og frisk luft en del av hver dag.

Tilleggsfunksjoner for å forbedre læring og sosiale aktiviteter

Taklys er ledsaget av komfortventilasjon og rullegardiner, slik at skolelederne kan kontrollere CO2-, sol- og vindnivåer når det er nødvendig. Takvinduer kan lukkes hvis det regner ute, mens oppgraderinger av innvendige akustikkpaneler bidrar til å skape en harmonisk læringsatmosfære.

Prosjektinformasjon


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Produkter som ble brukt i prosjektet

184 x pultlys

Pultlys 5-30°

En løsning med ensidig fall som er ideell for flate tak

Illustrasjon av løsning med pultlys – VELUX overlysmoduler Les mer

Antall moduler: 368

Pultlys 5-30°

En løsning med ensidig fall som er ideell for flate tak

Illustrasjon av løsning med pultlys – VELUX overlysmoduler Les mer

Jesper Guldbech

Direktør i Guldbech-konsernet

Under hele dette prosjektet har vi hatt god støtte fra VELUX Commercial med tekniske tegninger, DWG-filer og alt annet vi trengte. Dette er absolutt ikke siste gang vi skal jobbe med VELUX Commercial; støtten har vært stor fra start til slutt.

Anders Munk

Lærer ved Peder Lykke skole

Det er mye positivt med dette oppussingsprosjektet, men nå er det selvfølgelig dagslys. Vi trengte virkelig takvinduer fordi vi ikke har mange vinduer mot gater og lekeplasser. Takvinduer er en nødvendighet og gir raskt frisk luft. Skolen har blitt et mye hyggeligere sted for alle.

Oppussing

Oppussingen fant sted mens skolen var i drift, og krevde bygging av modulære takvinduer utenfor stedet og rettidig levering og installasjon.
Det modulære system

Modulsystemet

Finn ut mer om modularitet, de viktigste fordelene og samarbeidet vårt med Foster + Partners.

Utforsk det modulære systemet
Projektsupport til ovenlysmoduler

Vi sitter klare til å hjelpe deg

Overlysspesialistene våre sitter klare til å gi deg råd gjennom hele prosessen fra design til montering.

Få prosjektrådgivning

Andre referanser