{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Biotech-selskapet Promega inkorporerer dagslys som en del av bærekraftig byggdesign

Et tak på hele 9 000 kvm strekker seg over det nye Promega-bygget i Walldorf, Tyskland. Dagslys, frisk luft, og kryssventilasjon forsynes via overlysmodulene som en del av et ekspansivt prosjekt.

Et atrium fyller et allsidig rom med dagslys

Promega kombinerer kontor-, logistikk- og produksjonsområder. Et prosjektmål med dette flerfunksjonelle bygget av arkitektene Haas Cook Zemmerich var å ha en rekke driftsanlegg på flere etasjenivåer. Promega Corporations datterselskap jobber nå som en enhet under et skrått skurtak som gir dagslys til over 115 ansatte. Beboerne nyter et rom komplett med trebjelkeinterør, og flere etasjer full av dagslys.

Totalt 250 overlysmoduler gir aktive arbeidsmiljøer dagslys via et atrium som forbinder beboerne til omgivelsene utendørs. Romlig konsept, og fasade og taket er koordinert for å slippe dagslys og frisk luft dypt inn i byggets interiør.

Et skurtak med rader av nordvendende overlys er montert for å gi glansfri dagslys og slippe inn mykt naturlig lys. Dette betyr at det er ingen behov for flere rullegardiner. Skurtaket består av en trekonstruksjon med forsegling. På fasadene, henger det et bredt tak og solgardiner beskytter mot direkte sollys.

I tillegg til aktivering av bygningskomponentet basert på geotermiske sonder og mekanisk ventilasjon, sikrer kontinuerlige overlys et komfortabelt inneklima. Trippel glass gir ekstra varmekomfort og støtter en lav U-verdi for å redusere varmetap. De bidrar også til bærekraftig design som inkluderer et fotovoltaisk system montert på taket for å redusere energiforbruk. Flere moduler kan åpnes for å skape en naturlig skorsteinseffekt i atriumet og støtter en økning i luftsirkulasjon for å redusere nivåer av karbondioksid. Overlysene støtter bærekraftmål med forsyning av frisk luft som reduserer behovet for klimaanlegg og reduserer energiforbruket under varme måneder.

Prosjektet var nominert i VELUX Architectural Competition 2022.

Prosjektinformasjon


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Arkitekttegninger

Produkter som ble brukt i prosjektet

15 x Nordlys

Nordlys 25–90°

En overlysløsning for skrått tak eller sagtak

Illustrasjon av løsning med nordlys – VELUX overlysmoduler Les mer

Antall moduler: 250

Ruter: 16T glass (3 lags isolerende glass)

Nordlys 25–90°

En overlysløsning for skrått tak eller sagtak

Illustrasjon av løsning med nordlys – VELUX overlysmoduler Les mer

Martin Haas

haas cook zemmrich STUDIO2050

Fellesområder er designet for å dra mest nytte av naturlig lys, uansett om det er langs fasaden eller via et atrium.

Juryerklæring, VELUX Architectural Competition 2022

Under en tømmerstruktur har arkitekter skapt et variert kontor- og kommunikasjonslandskap som er fylt  av dagslys takket være overlysmoduler. Til tross for byggets enorme dybde skaper den en utendørs atmosfære. Dette inntrykket støttes av et ekstremt moderne klimakonsept som er avhengig av naturlig flyteevne og kryssventilasjon for å redusere byggets tekniske innsats- og energikrav. 

Konsept for bærekraftig klima, belysning, og ventilasjon

Varmekomfort og innendørs luftkvalitet støttes av mekanisk ventilasjon mens komponentaktivering er tilkoblet et geotermisk felt. Et fotovoltaisk system montert på takket gir grunnlasten for totalt energikrav. Overlysene støtter bærekraft med forsyning av frisk luft som reduserer et behov for klimaanlegg under varme måneder.

Ikon for prisoverslag

Få et prisoverslag

Be om et prisoverslag for overlysløsningen

Få et prisoverslag
Ikon for Prosjektsupport

Vi sitter klare til å hjelpe deg

Overlysspesialistene våre sitter klare til å gi deg råd gjennom hele prosessen fra design til montering.

Få prosjektrådgivning

Andre referanser